LASIKAIDE

Etusivu » Tuotteet » Lasikaide

Lasikaide on turvallinen, helppohoitoinen, kestävä ja näkymää peittämätön vaihtoehto niin ulos kuin sisälle. Lasi- ja kiinnitysvaihtoehtoja on useita ja niiden valinnassa tulee noudattaa rakennus- ja turvallisuusmääräyksiä.

Toimitamme lasikaiteita terasseille, parvekkeille ja portaisiin niin koteihin kuin julkisiin tiloihin sekä uudis- ja saneerauskohteisiin. Lasikaide voi olla alumiinirunkoinen tai alakantoinen eli täysin pystypuitteeton. Lasi on mahdollista kiinnittää myös heloilla tai listoilla puu- tai rosteritolppiin.

lasikaide sisä- ja ulkokäyttöön asennettuna koko Oulun alueella

Pyydä ilmainen tarjous lasikaiteesta

6 + 7 =

Lasikaiteen turvallisuusmääräykset

Suomen rakentamismääräyskokoelmassa (F2, Rakennuksen käyttöturvallisuus, määräykset ja ohjeet, s. 7-10) suositellaan, että erityisesti parvekkeilla ja muilla oleskelutasoilla kaiteen suojaava osa olisi läpinäkyvä (tai siinä olisi matalalle sijoitettuja kurkisteluaukkoja). Lasikaide on tällöin sopiva ja turvallinen valinta.

Kaide tulee aina rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500mm ja putoamisen tai harhaan astumisen vaara on olemassa. Kaide voi olla suojakaide tai avokaide. Suojakaidetta on käytettävä kohteissa, joihin lapsilla on pääsy ja putoamiskorkeus ylittää 700mm. Kaiteen suojaavan osan – lasikaiteessa lasin – vähimmäiskorkeus tasanteen tai askelman korkeudesta tulee olla vähintään 700mm. Kaiteen kokonaiskorkeus käsijohteineen määräytyy putoamiskorkeuden ja tilan käyttötarkoituksen mukaan.

Kaiteessa käytettävä lasi tulee mitoittaa ja lasityyppi valita siten, ettei rikkoutuminen aiheuta henkilön putoamisvaaraa eikä sirpaleiden putoaminen alle jäävän haavoittumisvaaraa.

 

Sopivan lasikaiteen valinta

Lasin kiinnitystapaan vaikuttaa lasikaiteen haluttu ulkonäkö ja kohteen käyttötarkoitus. Sopiva lasityyppi puolestaan määräytyy kiinnitystavan, turvallisuusmääräysten ja toivotun ulkonäön mukaan.  Lasivaihtoehtoja on useita niin värin kuin kuvioinninkin puolesta.

Me kerromme kohteeseen sopivista eri vaihtoehdoista, opastamme vallinnassa ja huolehdimme, että valittu kaide ja lasityyppi täyttävät turvallisuusmääräykset.  Sopimuksen mukaan käymme myös mittaamassa kohteen ja asennamme lasikaiteen. Me myös siivoamme jälkemme asennuksen jälkeen.

 

Lasikaide on turvallinen ja helppohoitoinen valinta sekä sisälle että ulos.

Tarjoamme rahoitusta

Voimme tarjota kotitalouksille ja yksityisasiakkaille kannattavan rahoituksen remonttikustannuksia helpottamaan.

Muista kotitalousvähennys

Muistathan, että voit vähentää työn osuuden verotuksessa , kun vaihdatat vaikkapa terassin tai portaiden vanhan puukaiteen lasikaiteeseen. Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.